0113-750711 info@minihurenzeeland.nl

Met de Mini Coopers over dijken en duinen

Datum: 24-09-2024

Sterke dijken en duinen zijn misschien wel het handelsmerk van Zeeland. Ze zorgen dat Zeeuwen veilig kunnen wonen. Wind en water zijn beduchte tegenstanders, maar maken onze provincie ook ‘woest’ aantrekkelijk. Een leuke manier om deze stoere dijken en duinen te verkennen, is met een toer met een authentieke Mini Cooper. Samen zo’n Mini Cooper oldtimer huren, staat garant voor een bijzonder avontuur.

Oldtimers zijn populair. Rijden in een Kever of op stap gaan met een Lelijk Eendje bijvoorbeeld. Bij Mini Huren Zeeland verhuren ze goed onderhouden, klassieke Mini Coopers uit de jaren zeventig en tachtig. Het is ontzettend leuk om met familie, vrienden of collega’s in zo’n Britse Mini te rijden. Een dagje samen toeren langs Zeeuwse dijken en duinen staat garant voor een onvergetelijke dag!

Overal dijken en duinen

Met zoveel schiereilanden, zee en zeearmen vind je overal dijken en duinen. Je hoeft eenvoudig de waterkant maar te volgen en je hebt aan de ene kant het water en aan de andere kant het land, gescheiden door dijken en duinen. Toch zijn er natuurlijk ook op het gebied van dijken en duinen bijzondere Zeeuwse hotspots waar je met je Mini Cooper naartoe kunt rijden. Wij zeggen: doen!

Hoogste duin

Een superleuke bestemming is Zoutelande. Dit is één van de meest bezochte plaatsen aan de Zeeuwse kust. Dishoek, Westkapelle en Zoutelande samen worden – vanwege de vele zonuren -ook wel de Zeeuwse Riviera genoemd. De duintop in Zoutelande, het hoogste natuurlijke punt van Zeeland, ligt 54 meter boven NAP! Parkeer je Mini Cooper en ga samen de uitdaging aan: loop naar boven om van het fantastische uitzicht over land en zee te genieten. Aan de voet van het duin vind je genoeg restaurants en terrasjes om daarna gezellig samen op adem te komen.

Westkappelse Zeedijk aan de ‘ Westkaap’

Als je toch op Walcheren bent, kun je met je oldtimer mooi ook een bezoek brengen aan Westkapelle. De Westkappelse Zeedijk is niet zomaar een dijk. Deze bonk van een zeedijk beschermt de ‘Westkaap’ van Walcheren tegen de zee. Hier besef je dat Walcheren een voormalige eiland is en dat de zee nog altijd op de loer ligt. Overigens, op deze dijk staat ook een Sherman tank. Deze Sherman tank is een monument en staat symbool voor de bevrijding van Westkapelle. Blijf nog iets langer in Westkapelle, want hier is ook een uniek autostrand! Met je Mini Cooper naar het strand? Ja dat kan hier! Bij het Autostrand van Westkapelle kun je met je Mini Cooper direct aan het strand parkeren. Een unieke, fotogenieke ervaring!

Dijk Westkapelle

Van Stormvloedkering naar Zeelandbrug

Wil je een toertocht maken met een oldtimer, zoals de authentieke Mini Coopers, dan kun je ook richting Schouwen-Duiveland rijden. Als je een ronde over dat eiland maakt, passeer je twee Zeeuwse iconen. Het zijn weliswaar geen echte dijken en zeker geen duinen, maar de Stormvloedkering en Zeelandbrug zijn een genot om over te rijden. Aan de zuidkust van Schouwen-Duiveland, langs de Oosterschelde, ligt een prachtig natuur- en recreatiegebied. Dit gebied ligt tussen de stad Zierikzee en de Kop van Schouwen. Kom je aan ‘ de overkant’, dan lijkt de Veerse Dam inmiddels meer een natuurlijk duingebied, dan een dam.

Dijken en duinen route

Wil je ook met een groep vrienden, familie of bekenden een dijken en duinen route maken in Zeeland? Huur dan mooie, goed onderhouden classic Mini Coopers. Rijden in een klassieke Mini Cooper is pure nostalgie en de Zeeuwse dijken en duinen zorgen in ieder seizoen voor een fotogeniek decor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@minihurenzeeland.nl Contactformulier
Klanten over
Mini Huren Zeeland

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Mini Huren Zeeland | Streetstepper-gezondheid Zeeland | Realisatie: Steketee Online